• ΤΕΑ INTERAMERICAN

    Λ. Μεσογείων 2
    24ος όροφος, Αθήνα 11527

  • 2109461094

    info@teainteramerican.gr

  • 8:00-16:00

    Δευτέρα - Παρασκευή

Προς

Τα Μέλη του ΤΕΑ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

(Κατ’ άρθρα 11 παρ. 1, 2 και 3, 12 παρ. 2α, 3 & 21 του Καταστατικού)

 

Αγαπητά Μέλη,

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Ταμείου της 24.11.2020, σας προσκαλώ σε έκτακτη γενική συνέλευση του ΤΕΑ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021. 

Ειδικά, για την εν λόγω Γ.Σ., λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που υπάρχουν για τις συναθροίσεις, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα όπως αυτή διεξαχθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της αποστολής επιστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Συγκεκριμένα, κατά το χρόνο διεξαγωγής της Γ.Σ. (28.1.2021 ή σε οποιαδήποτε επαναληπτική συνεδρίαση) θα μπορείτε από τις 9:00 μέχρι τις 17:30 να αποστείλετε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail)) στην εξής διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το ηλεκτρονικό μήνυμα που θα αποστείλετε θα προσμετρηθεί τόσο για την απαρτία, όσο και ως ψήφος (θετική ή αρνητική) επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Σημειώνω ότι θα πρέπει να ψηφίσετε για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συμπληρώνοντας με οποιοδήποτε ευδιάκριτο σημείο (Χ ή +) το πεδίο που βρίσκεται δίπλα σε κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης. Για διευκόλυνσή σας, υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσετε και μέσω απαντητικού email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση αναφέροντας τα εξής: «έλαβα γνώση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και δίνω τη θετική μου ψήφο σε όλα τα θέματα αυτής».

 

 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

Ημερήσια Διάταξη Γ.Σ.

  1. Έγκριση της διαδικασίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Γ.Σ.
  1. Τροποποίηση Άρθρου 8 παρ. 2 «Υποχρεώσεις Μελών» με αύξηση της μηνιαίας συνδρομής των μελών από €2,00 σε €3,00 για τα επόμενα πέντε (5) έτη. Στη συνέχεια, το ποσό αυτό θα αναπροσαρμόζεται ανά πενταετία κατά €1,00 με ανώτατο όριο τα €5,00. [Δηλαδή, από την έγκριση της τροποποίησης από τις Εποπτικές Αρχές,τα διαχειριστικά έξοδα που θα πρέπει να πληρώνουν τα μέλη θα είναι €3,00, ενώ από την 01.01.2026, θα είναι €4,00 και από την 01.1.2031 θα είναι €5,00].

Τροποποίηση Άρθρου 20 «Πόροι» και συγκεκριμένα του εδαφίου (ι) αυτού, όπου κάθε αναφορά στο υπ’ αριθμόν 7.888/20.3.2009 συμβόλαιο υπόσχεσης χρηματικής παροχής της Συμβολαιογράφου Αθηνών Ελεονόρας Μουλοπούλου−Κρεμαλή καταργείται και αντικαθίσταται από την εξής αναφορά: «Οι χρηματοδοτούσες αναλαμβάνουν να καταβάλλουν στο ΤΕΑ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, κάθε χρόνο ποσό €85.000,00 ως μέρος των λειτουργικών του δαπανών και για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε (5) έτη».

  1. Τροποποίηση των Άρθρων 11 παρ. 3 και 4 «Γενική Συνέλευση: Σύγκληση» στο σημείο που αφορούν την αυτοπρόσωπη παράσταση και την ψήφο στις Γ.Σ., ως εξής: παρ. (3): «Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η Γ.Σ. συγκαλείται από τον Πρόεδρο μετά από απόφαση του Δ.Σ. με πρόσκλησή του προς τα μέλη του Ταμείου που αναρτάται στην ιστοσελίδα του «Ταμείου» και τοιχοκολλάται σε εμφανή σημεία στα γραφεία του «Ταμείου», τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασής της. Επιπλέον, μπορεί να αποσταλεί και προς όλα τα μέλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), χωρίς αυτό να επηρεάζει (στην περίπτωση που δεν γίνει) τη νομιμότητα της σύγκλησης της Γ.Σ. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση περιλαμβάνει τον τόπο και το χρόνο συνεδρίασης, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Παρ. (4): «Τα μέλη του «Ταμείου» παρίστανται και ψηφίζουν στις Γ.Σ. αυτοπροσώπως ή με εκπρόσωπό τους (κάθε εκπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπεί μόνο ένα μέλος του «Ταμείου») δυνάμει γραπτής εξουσιοδότησης αρμόδια θεωρημένης. Ωστόσο, υφίσταται δυνατότητα διενέργειας και ηλεκτρονικής παράστασης και ψηφοφορίας των μελών μέσω έγκυρης και αδιάβλητης ηλεκτρονικής διαδικασίας, όπως και μέσω επιστολικής ψηφοφορίας. Οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την επιστολική ψηφοφορία θα καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα κοινοποιούνται στα μέλη του «Ταμείου» μέσω σχετικής ανάρτησης στην ιστοσελίδα. Η  έγκριση των διαδικασιών για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την επιστολική ψήφο θα πραγματοποιείται από τα Μέλη κατά την πρώτη επόμενη Γ.Σ. που θα διενεργηθεί, για οποιοδήποτε θέμα, όπου  θα είναι υποχρεωτικά θέμα προς έγκριση από τα Μέλη». 

Προσθήκη περίπτωσης (στ) στο Άρθρο 23, παράγραφος 2 ως εξής: Παρέχεται η δυνατότητα στα Μέλη αν έχουν συμπληρώσει δέκα (10) έτη συνεχούς συμμετοχής στο Ταμείο, να ζητήσουν, μία φορά μόνο, μέσω αίτησης προς το Δ.Σ.  την καταβολή ποσοστού μέχρι 50% (πενήντα τοις εκατό) του ατομικού τους λογαριασμού, όπως αυτός θα έχει διαμορφωθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στην περίπτωση αυτή, το Δ.Σ. ελέγχει μόνο την τήρηση των τυπικών προϋποθέσεων για την άσκηση του σχετικού δικαιώματος. Η άσκηση του δικαιώματος αυτού δεν καταργεί την ιδιότητα του Μέλους, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ως εκ τούτου, οι Χρηματοδοτούσες Επιχειρήσεις και/ή το Μέλος συνεχίζουν την καταβολή των εισφορών υπέρ του Μέλους.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας θα ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται στο Άρθρο 12 του Καταστατικού για τις επαναληπτικές συνεδριάσεις.

Tέλος, σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με το Άρθρο 11 παρ. 5 του Καταστατικού, για την Γ.Σ. ως Πρόεδρος ορίζεται ο κ.Ανδρέας Παναγιώτου και ως Γραμματέας η κα Χρύσα Καρακόιδα που θα καταχωρήσουν στο Ειδικό Βιβλίο τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις της Γ.Σ.

Σημαντική σημείωση: Όλες οι προτεινόμενες αλλαγές του Καταστατικού θα πρέπει να εγκριθούν από τις Εποπτεύουσες Αρχές για να ισχύσουν.

 

Αθήνα,  8 Ιανουαρίου 2021

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ευάγγελος Θωμόπουλος